Menu
Hasan Kamenjaković

Hasan Kamenjaković

URL web stranice:

Na trećem Ilidža Rock festivalu nastupat će Zabranjeno pušenje

Treći Ilidža Rock festival u organizaciji ilidžanskog Yu Caffea održat će se u periodu 20. i 21. septembra. Mjesto održavanja ove fantastične dvodnevne rock priče je Kulturno-sportski centar Ilidža, koja će ugostiti neka nova imena bh. rock scene ali i ona već dobro poznata.

Tokom dva dana druženja, pored fantastičnih svirki zaintersirani će imati priliku i družiti se sa bendovima kroz različite muzičke i edukatvne rock radionice.

U petak, 20.09.2019. godine od 19 sati počinje “Sarajevo Rock Night” a publici će se predstaviti bendovi Srce, Individua, Foxy head, Radarska kontrola, Anchy & Moondogs a na kraju će nastupiti ProRocksi.

Drugi dan festivala, u subotu 21.09.2019. godine u dnevnom terminu od 12h do 18h, uz besplatan ulaz, družit će te se sa mnogim muzičarima, pa će tako kraći nastup i promociju imati bendovi Helem nejse i Pank Floyd. Važno je spomenuti da će biti održane muzičke radionice – Master class sa Amarom Češljarom (bubanj) kao i poznatim gitaristom grupe Zabranjeno pušenje Tonijem Lovićem gdje će svi posjetioci imati priliku da sa njima razmjene iskustva. U večernjem terminu nastupit će bendovi NoLimitnow iz Sanskog mosta, Paranoid iz Rudog, ReAktion iz Santiaga – Čile, a samo zatvaranje festivala je povjereno svima poznatom, kultnom sarajevskom bendu Zabranjeno pušenje.

Karte koje će se moći kupiti na platou Skenderija i u YU caffe-u Ilidža za oba dana festivala I koštat će 7 KM, a na sam dan festivala 10 KM.

NesKoH uradio bosansko-engleski duet sa Emmanuelle Zoldan pod nazivom “Kraj Nije Kraj”

NesKoH uradio bosansko-engleski duet sa Emmanuelle Zoldan pod nazivom “Kraj Nije Kraj”

Bosanskohercegovački pop-rock pjevač i kantautor NesKoH sa prebivalištem u Marseilleu u Francuskoj je odlučio u svojoj karijeri otići korak dalje te je ovaj put za svoju publiku pripremio nešto potpuno drugačije. Nakon albuma “Čudna Priča” i “Prvi Dan” koji su doživjeli nezamisliv uspjeh, NesKoH je odlučio češće obradovati svoju publiku njegovim jedinstvenim singlovima, pa je tako nizao hitove poput pjesama “S Tobom U Raj”, “Ostajem I Gledam i “Zbog Tebe” koji su postali neizostavan dio muzičkog repertoara svih radiostanica čiji je fokus na pop-rock muzici.

Njegov posljednji singl “Nek Svijet Čeka” je ostavio snažan utisak među njegovom publikom zbog promoviranja većeg društvenog angažmana za kvalitetno i napredno društvo, a nova pjesma koju je pripremio će sigurno doživjeti još veći uspjeh jer je NesKoH ovog puta unio jednu novinu u svoj projekat. Naime, nova pjesma koja nosi naziv “Kraj Nije Kraj” je zapravo prvi, dugoočekivani duet kantautora koji je NesKoH realizirao sa Emmanuelle Zoldan, francuskom operskom pjevačicom, pa tako i sama pjesma ne predstavlja tipičnu rock-pjesmu, a stilski pripada punk-opera pravcu.

“Iako je pjesma “Kraj Nije Kraj” muzički kompleksna, dao sam joj svojevrstan evrovizijski “touch” zbog čega mislim da će se svijediti publici.” – izjavio je NesKoH.

Iako će evrovizijski karakter pjesme sigurno osvojiti simpatije publike, ono što će ih bez sumnje oduševiti jeste jako inspirativan tekst pjesme koji nosu jednu motivirajuću poruku i dašak optimizma za bolje sutra za svakog pojedinca, grupu ili narod koji trenutno prolaze kroz težak periodu u svom životu, a koja se može sažeti riječima “Sunce će ponovno izaći”. Tekst ove pjesme je pisan na bosanskom i na engleskom jeziku, a muzika i aranžman su tako precizno i pažljivo pravljeni da se čini da se zaista radi o pjesmi na jednom jeziku. NesKoH je ovom pjesmom zaista pokazao vrhunsko umijeće u kreiranju novih pjesama.

Fantastičan koncert benda Činčila u Budvi!

Fantastičan koncert benda Činčila u Budvi!

Na ovogodišnjem festivalu "Novi val" u Budvi, bend "Činčila" je dokazao da i dalje postoji prava rock n roll energija koja izvorno dolazi iz Sarajeva.

 

Bend je većinom svirao svoj novi materijal, čiji su izlazak najavili na jesen ove godine. Pored toga je bilo i par hitova sa predhodnog albuma, koje je publika ispratila plesom i glasnim pjevanjem.

Peti Festival "Novi val" je trajao dva dana i bio je kombinacija projekcija domaćih kratkometražnih filmova, te muzičkih nastupa alternativnih kantautora i bendova širom regiona.

Pored Činčile su nastupili i "Kralj Čačka", "Dingospo Dali", "Dobbla Galiot" i "The Marshmallow Notebooks". Festival je i ovaj put prošao u fantastičnoj atmosferi.

Fotografije : Miroslav Jovović, Igor Benić

Kraljica muzičke scene u dijaspori predstavila novu pjesmu „Princeza“

Kraljica muzičke scene u dijaspori predstavila novu pjesmu „Princeza“

Bosanskohercegovačka pjevačica iz Zenice sa prebivalištem u Austriji, Zlata Avdić, odavno drži titulu kraljice muzičke scene u cijeloj dijaspori. Njeni nastupi su jedni od najposjećenijih nastupa, a publika je naprosto obožava zbog cjelokupne atmosfere za koju je zaslužna isključivo ona.

-Publika osjeća iskrenost. Volim napraviti veselu atmosferu, ali uz neke moje pjesme, primijetim da cijela publika plače, pa se tako i ja uvijek s njima rasplačem. Tu iskrenu emociju ništa ne može zamijeniti i publika to osjeća. – izjavila je Zlata Avdić.

Nakon hitova „Majka je jedna“, „Inat“ i „Dijamant“, kraljica narodne muzike u dijaspori je za svoju publiku spremila novi singl pod nazivom „Princeza“. Muziku i tekst za pjesmu je pisao Zoran Simeunović – Zoća, a mix i mastering je radio Aleksandar Kobac. Pjesma je doživjela svoju TV premijeru nekoliko dana ranije u Wow Hayat Production Showu na Hayat TV-u.

-Snimila sam nešto veseliju i življu pjesmu. Ne mogu ja smireno! -našalila se Zlata Avdić.

Poslušajte novu pjesmu Zlate Avdić!

Priključi se za RSS feed

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Eldin Huseinbegović - Ako odeš
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
7. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
8. Amir Kazić Leo - Što me babo Ibri daješ
9. Dum Dum - Prokleto sami
10. Dženk Bosnali - Tražim te

TOP LISTA - NARODNA

1. Adnan Jakupović - Hoću sunce
2. Semir Ceric Koke - Sve i sad
3. Armin Šaković - Dobra strano mog života
4. Kemal Hasić - Tebi malo je
5. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
6. Dževada Keranović - Što te nema
7. Adnan Jakupović- Pješke
8. Sladja - Da ne čuje zlo
9. Ruža Efendić - Predugo sam volela
10. Šaćir Ameti - Dobra duša
 

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma