Menu

Lejla Jusić: Evo srcu mom radosti

Lejla Jusić: Evo srcu mom radosti

Lejla Jusić je bosanskohercegovačka operska pjevačica, sopranistica i vanredni profesor na predmetu glas na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Osim muzičkih uspjeha, treba istaći i to da je radila kao muzički saradnik na mnogobrojnim predstavama Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Poznata je po izvedbi tradicionalnih bosanskih pjesama, sevdalinki, a također odlična je interpretatorka turske umjetničke muzike, te već deset godina uspješno gradi karijeru u Turskoj. Lejla je jedna od onih kreativki koje je prepoznala i struka i publika.

Upravo zbog toga Hayat production s ponosom je potpisala ugovor s njom za album odabranih pjesama pod nazivom "Evo srcu mom radosti" Svojom kreativnom energijom, koristeći iznimni vokalni kvalitet iskazala je svoj specifičan stil izvedbi sevdalinke upravo na ovom albumu koji je ujedno spoj 10 odabranih, najljepših bosanskohercegovačkih pjesama.

Sadržaj albuma: EVO SRCU MOM RADOSTI
1. Karanfile, cvijeće moje, 2. Snijeg pade na behar na voće, 3. Otkako je Banja Luka postala, 4. Kiša bi pala, 5. Evo srcu mome radosti, 6. Sejdefu majka buđaše, 7. Što te nema, 8. Kraj potoka bistre vode, 9. Kraj tanana šadrvana, 10. Il' je vedro, il' oblačno

Možemo slobodno reći da je u interpretaciji ovih sevdalinki Lejla još jednom pokazala raskoš svoga glasa, a sve je "upakovano", produkcija, mix i mastering u studiju "Long play" Mahira Sarihodžića uz podršku akademskih muzičara Adnana Cice, Boška Jovića, Davora Marausa i Enesa Seferovića.  

"2013. sam godinu željela "završiti" ovim albumom i pokloniti svojoj publici 10 divnih sevdaliki. Veliko hvala svima koji su od početka podržavali ovaj projekt" rekla nam je bosanskohercegovačka umjetnica.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma