Menu
  • Pogledano 2546 puta

Hanka Paldum - slike sa turneje iz SAD-a

Hanka Paldum tokom rasprodane turneje u SAD-u priprema repertoar za zagrebački koncert u Lisinskom

Kraljica sevdaha Hanka Paldum sa svojim ansamblom se tokom aktuelne turneje u SAD-u intenzivno priprema za predstojeći koncertni spektakl „Što svaka žena sanja“, koji će se održati u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“, 9. aprila 2015.

Iako je još od 28. februara na zahtjevnoj jednomjesečnoj koncertnoj turneji u SAD-u, Hanka ne propušta vježbati i pripremati koncertni repertoar sa svojim ansamblom za koncert koji će u Zagrebu predstaviti presjek svoje karijere i aktuelni album „Što svaka žena sanja“.

„Predstojeći koncert u Zagrebu smatram izuzetno značajnim, a kako je dio ansambla koji će me pratiti u Zagrebu sa mnom na turneji u Americi, koristimo svaki slobodni trenutak za pripreme.

Dio ansambla je ostao u Sarajevu, pa nas odmah po povratku s turneje očekuje još nekoliko intenzivnih proba u punom sastavu i onda napokon predivan koncert pred mojom zagrebačkom publikom“, otkriva Hanka, koja će turneju u SAD-u završiti koncertom u New Yorku, 28. marta. Gotovo su svi koncerti u sklopu američke turneje Hanke Paldum u potpunosti rasprodani, a Hanka je u ovih mjesec dana pjevala svojim fanovima u Bowling Greenu i Louisvilleu u državi Kentucky, u Atlanti u Georgiji, Largu i Jacksonvillu na Floridi te u gradovima Grand Rapids u Michiganu, Waterloou u Iowi i St. Louisu u američkoj saveznoj državi Missouri.

Pred Hankom je još koncert u Utici, u državi New York te veliko finale u gradu New Yorku.

Inače, tokom ove turneje, Hanka nije propustila posjetiti memorijalni centar legendarnog boksača Muhameda Alija u Louisvilleu, dok je u Jacksonvilleu posjetila golf terene u sklopu Ponte Verda Beacha, na kojima igraju najveći svjetski igrači golfa.

„Nemamo puno slobodnog vremena, jer se zaista pripremamo na dnevnoj osnovi za zagrebački koncert, ali ipak smo si priuštili malo uživanja na Floridi i posjetili neke od znamenitosti.

Atmosfera na svim koncertima je iznad očekivanja i to je uvijek ono najvažnije bez obzira na to gdje ste… Najvažnija je ova divna i vjerna publika.

U Zagrebu očekujem jednako lijep prijem i jako se radujem“, zaključuje Hanka Paldum.

Ulaznice za koncert kraljice sevdaha Hanke Paldum mogu se u pretprodaji i dalje kupiti na blagajni KD „Vatroslav Lisinski“, te u sistemima www.entrio.hr  i www.ulaznice.hr.

 

 

No images found.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma