Menu

World Music Fest Zeman doveo svjetsku muziku u Novi Pazar

World Music Fest Zeman doveo svjetsku muziku u Novi Pazar

Novopazarci su entuzijastično podržali World Music Fest Zeman, festival svjetske muzike koji je trajao 3 dana - 15., 16. i 17. augusta na dvije lokacije. Gradski park Novog Pazara se sastojao od glavne bine na kojoj su se održavali koncerti sve tri noći, dok je Kulturni centar Novog Pazara bio lokacija za radionice. Na sceni su briljirali umjetnici iz cijele Evrope, a posljednja noć je bila rezervisana za takmičenje u pjevanju „Glas Zemana“.

 

World Music Fest Zeman je otvoren koncertom Vasila Hadžimanova i Damira Imamovića, koji po prvi put nastupaju zajedno na sceni. Zeman Fest je već poprimio historijske dimenzije. Drugu noć u Novom Pazaru, publika je s oduševljenjem pratila španske zvuke Sentida i turski ambijent Mavi-Siyaha. Radionice obrazovnog karaktera su vodili Antonije Tot (Ilahija i njen historijski razvoj), Daniel More (Just Listen!) i Damir Imamović (SevdahLab). U radionicama su učestvovali umjetnici, muzičari, kao i Novopazarci svih generacija zainteresirani za muzički izražaj.

 

 

Posljednja noć je pripala takmičenju pjevača „Glas Zemana“. Žiri su činili Damir Imamović, Kenan Mačković i prošlogodišnja pobjednica „Glasa Zemana“ - Zvezdana Novaković. Nakon nastupa trinaest finalista, žiri je odlučio da prvo mjesto pripada Adeliti Kadić iz Sarajeva, dok su drugo i treće mjesto osvojili Mila Smiljković iz Niša i Marko Manojlović iz Pirota.

World Music Fest Zeman je osvojio novopazarsku publiku i ostvario jedan od svojih ciljeva - dolazak svjetske muzike na domaću scenu.

Festival su podržali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Grad Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar i Regionalna Televizija Novi Pazar.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Eldin Huseinbegović - Ako odeš
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
7. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
8. Amir Kazić Leo - Što me babo Ibri daješ
9. Dum Dum - Prokleto sami
10. Dženk Bosnali - Tražim te

TOP LISTA - NARODNA

1. Adnan Jakupović - Hoću sunce
2. Semir Ceric Koke - Sve i sad
3. Armin Šaković - Dobra strano mog života
4. Kemal Hasić - Tebi malo je
5. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
6. Dževada Keranović - Što te nema
7. Adnan Jakupović- Pješke
8. Sladja - Da ne čuje zlo
9. Ruža Efendić - Predugo sam volela
10. Šaćir Ameti - Dobra duša
 

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma