Menu

Cult Band: Ostat ćemo dosljedni pop-rock žanru

Cult Band: Ostat ćemo dosljedni pop-rock žanru

Cult Band iz Austrije u čijem sastavu su momci porijeklom iz Bosne i Hercegovine nedavno su započeli svoju saradnju sa Hayat Productionom. Cult Band je u prethodnom periodu započeo svoj muzički put pjesmama kao što su „Na tvojim grudima“, „Ostavljam te“ i „Početak i kraj“ koje je publika veoma dobro prihvatila zbog čega se od ovog banda očekuje da nastavi svoju izvrsnu kreativnu djelatnost. Na svojim nastupima vrlo često izvode pjesme sa ex yu rock scene što ih je značajno obilježilo u stvaralačkom smislu, te će se u budućnosti kretati u tom muzičkom pravcu kojem će biti dodan cultovski stil i autentični izražaj. Sa momcima smo uradili jedan kratki intervju, a uskor ćete ih moći gledati i na vašim malim ekranima na Hayat TV-u.

1. Kako i kada je nastao Cult Band i zašto ste odabrali ovo ime?

Cult Band je nastao spontano kroz druženje i nekoliko svirki za raju 2012 godine. Nakon toga potražnja za nama je postajala sve veća tako da smo odlučili pokušati pored svojih standardnih poslova napraviti jedan balans i podići naše svirke na jedan viši nivo kako bismo našli svoje mjesto na estradi. Ime nosimo po imenu kluba u kojem smo počeli svirati

2. Koliko članova broji Cult Band i ko je za šta zadužen u bandu?

Cult Band je sastav od 5 članova, Safet Srna – vokal, Salko Agović – basista, Haris Causević – gitarista, Adnan Sejdić – bubnjar i Miralem Salkanović klavijaturista. Naše obaveze u bendu smo podijelili i napravili jednu savršenu atmosferu rada koja traje evo već nekoliko godina.

3. U kojem smjeru se razvijate i šta biste rekli da je muzički stil vašeg banda?

Mi smo započeli sa coverima bendova sa ex yu scene koji sviraju pop-rock muziku, na tom stilu se sve dosadašnje pjesme baziraju. Vjerovatno ćemo ostati dosljedni pop-rock žanru.

4. Koliko ste do sada izdali pjesama?

Snimili smo 3 singla „Na tvojim grudima“, „Ostavljam te“ i „Početak i kraj“ i za njih uradili videospotove. U pripremi je i četvrti singl. Mozda to bude i neki duet. Sve mogućnosti su otvorene.

5. Šta najviše pjevate na vašim nastupima i gdje najviše nastupate?

Najvise su zastupljene pjesme Dine Merlina, Bijelog dugmeta, Zdravka Čolića .. Mi smo bend koji jako uspješno radi u dijaspori, naravno najčešće nastupamo u Austriji u kojoj živimo ali svakako tu su nastupi i u drugim zemljama Evropske Unije.

6. Na čemu trenutno radite i šta možemo očekivati od vas u skorije vrijeme? Koje svirke su naredne?

Trenutno smo fokusirani na nastup kao predgrupa Bijelom dugmetu u austrijskom gradu Linz 29. juna 2019. Zahvaljujuci menadžeru Fantomu pripala nam je čast da otvorimo koncert ispred muzičara koji postavili temelje našoj muzici. Nakon toga se okrećemo radu na našem narednom singlu i narednim svirkama planiranim na jesen.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Eldin Huseinbegović - Ako odeš
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
7. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
8. Amir Kazić Leo - Što me babo Ibri daješ
9. Dum Dum - Prokleto sami
10. Dženk Bosnali - Tražim te

TOP LISTA - NARODNA

1. Adnan Jakupović - Hoću sunce
2. Semir Ceric Koke - Sve i sad
3. Armin Šaković - Dobra strano mog života
4. Kemal Hasić - Tebi malo je
5. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
6. Dževada Keranović - Što te nema
7. Adnan Jakupović- Pješke
8. Sladja - Da ne čuje zlo
9. Ruža Efendić - Predugo sam volela
10. Šaćir Ameti - Dobra duša
 

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma