Menu

Hor Hamza upotpunio bajramske svečanosti u dijaspori i BiH

Hor Hamza upotpunio bajramske svečanosti u dijaspori i BiH

U proteklom periodu Hor Hamza iz Sarajeva je nakon velikog uspjeha singla “Iskreno” zabilježio neke značajne nastupe u BiH a I u dijaspori. Prvi dan ramazanskog bajrama, u utorak, 04.06.2019. hor je održao spektakularn bajramski koncert na gradskom trgu u Bihaću.

 

U prisustvu bihaćkog muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića, glavnog imama Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehića i gradonačelnika grada Bihaća g. Šuhret Fazlić koji su iskazali veliko zadovoljstvo što je ovaj koncert izazvao veliko interesovanje i što je obogatio bajramske dane i izazvao dodatne bajramske radosti najviše kod naših najmlađih. Publika je uživala u njihovim izvedbama, te se uključivala sve vrijeme u izvedbe.

Kulminacija i prava euforija je nastala kada su krenuli izvoditi pjesmu "Ramazan" i kada su sva djeca koja su željela, a bilo ih je preko stotinu, na bini zajedno sa izvođačima učili ovu veoma popularnu i dobro znanu pjesmu. Po okončanju koncerta publika je ostala više od pola sata nepomična na svojim mjestima razmjenjući utiske i dijeleći lijepe emocije te fotografišući se sa članovima hora. Zajednički komentar na ovaj događaj je bio: Dugo će se pamtiti i prepričavati atmosfera sa ovog bajrama.

Drugi dan ramazanskog bajrama, hor je nastupio u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo u prisustvu brojnih predstavnika političkog, javnog i kulturnog života naše države, te porodica, saboraca i prijatelja na akademiji u znak sjećanja na lik i djelo dvojice novogradskih ratnih velikana, heroja oslobodilačkog rata, brigadnih generala i zlatnih ljiljana Safeta Zajku i Safeta Hadžića.

Treći dan ramazanskog bajrama Općina Novi Grad Sarajevo upriličila je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ veliki koncert ilahija i kasida te duhovnih pjesama, ma kojem su nastupili Armin Muzaferija, Hafiz Aziz Alili te Hor Hamza.

Nekadašnji hor “Hazreti Hamza”, danas hor “Hamza” za općinu Novi Grad vežu posebne emocije, s obzirom da je hor nastao ratne 1993. godine na Alipašinom polju, dakle upravo, u ovoj općini. “Svaki put kada nastupimo pred našom publikom, zaključimo da duhovna muzika ne poznaje vrata i da ulazi u duše i srca bez kucanja i najave.

Drago mi je što je i sunce danas sarađivalo sa nama, nakon mjesec dana neprekidne kiše”, kazao je Hadžifejzović u svom obraćanju. Hor je ovu mini bajramsku turneju zaključio u austrijskom gradu Salzburgu na bajramskoj svečanosti u organizaciji Mosaik udruženja koje spaja sve muslimane Austrije.

Pred etnički izmješanom publikom hor je pjevao ilahije na bosanskom, turskom i arapskom jeziku. U narednom period hor planira do Kurban Bajrama izbaciti novi single koji će nadaju se nanovo biti iznenađenje i izazvati pozitivne reakcije kao što je to uradila pjesma “Iskreno”.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Eldin Huseinbegović - Ako odeš
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
7. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
8. Amir Kazić Leo - Što me babo Ibri daješ
9. Dum Dum - Prokleto sami
10. Dženk Bosnali - Tražim te

TOP LISTA - NARODNA

1. Adnan Jakupović - Hoću sunce
2. Semir Ceric Koke - Sve i sad
3. Armin Šaković - Dobra strano mog života
4. Kemal Hasić - Tebi malo je
5. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
6. Dževada Keranović - Što te nema
7. Adnan Jakupović- Pješke
8. Sladja - Da ne čuje zlo
9. Ruža Efendić - Predugo sam volela
10. Šaćir Ameti - Dobra duša
 

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Džejlana Herenda - Cvijet u kamenu
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma