Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 957

Menu

ELMA HADŽIC "ŽIVOT JE PRED NAMA"

ELMA HADŽIC "ŽIVOT JE PRED NAMA"

Elma Hadžić, mlada osamnaestogodišnja Bosanka iz Srebrenika, učenica Srednje medicinske škole u Tuzli, svoju ljubav prema muzici pokazivala je od ranog djetinjstva. Kaže da je talenat za muziku i pjevanje naslijedila od oca.

Njen talenat prepoznao je nastavnik muzičke kulture, te ju je pozvao da učestvuje na manifestaciji OGUS. Nakon ovog prvog javnog nastupa, Elma je znala da će muzika, u budućnosti, biti sastavni dio njenog života. Najčešće je pjevala sevdalinke na prestižnim festivalima poput: „Baščaršijske noći“ , „Festival sevdalinke TK“, „Koncert sevdaha u Lisinskom“ U Zagrebu, „Koncert sevdaha u Domu sindikata“ u Beogradu… U protekle 4 godine, snimila sam obradu sevdalinke „Razbolje se sultan Sulejman“ i spot za istu i takođe obradu sevdalike „Tebi majko misli lete“ za koje je aranžman radio Almir Hukelić Aka.

Na počeku njene muzičke karijere bila je članica Akademije „Pink Panter“ , a zatim počinje samostalno snimati novokomponovane pjesme.

Prvu pjesmu snimila sam 2016. „Šta mi ovaj život sprema“. U junu 2017. sam snimila drugu pjesmu „Život je pred nama“ za koju je tekst napisao Vlada 013, a aranžman i muziku Bane Vasić. Pjesma je dobila i svoj vizuelni identitet, a izdavač singla je Hayat production. Obje pjesme su naišle na vrlo dobre kritike . “Zadovoljna sam jer su moje pjesme tražene na nastupima i vidim da su baš pronašle put do slušatelja. Iako sam ja veoma mlada i u početku svoje karijere, sretna sam što sam upoznala mnogo dobrih ljudi i proputovala u nekoliko zemalja Evrope, gdje sam imala veoma uspješne nastupe. Nadam se da će i u mojoj budućnosti biti uspješnih pjesama i uspješnih nastupa.” Zadovoljno ističe Elma Hadžić.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma