Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 957

Menu

RIALDA "ŽENA SVIJETOM UPRAVLJA"

RIALDA "ŽENA SVIJETOM UPRAVLJA"

Nakon odličnog prvog singla „Korak do dna“, novi proljetni adut itekako je spreman, a Hayat Production s ponosom najavljuje novo djelo sve popularnije mlade i atraktivne pjevačice.

„Samim nazivom ove pjesme, željela sam se osvrnuti koliki je zaista izazov biti žena u 21.vijeku i koliko se očekuje od nas. Moderno doba nam nameće konstantnu sliku o idealu, pogotovo po razvitku društvenih mreža. Nemamo više realnu sliku o ženi. Provučeni smo kroz hiljadu i jedan filter, gotovo neprepoznatljivi. U konstantnoj borbi sami sa sobom, da li smo dovoljno lijepi, mršavi, pametni, da li ćemo se svidjati drugima, da li se uklapamo? Kada volite i prihvatate sami sebe, kada znate kome je stvarno stalo do vas, i kada učite iz sopstvenih grešaka, onda prestane da vas zanima šta o vama misle ljudi koji vas ne poznaju. Najprivlačnija stvar koju žena može da ima jeste samopouzdanje.“– poručuje nam lijepa Rialda o novoj pjesmi.

Izuzetno ritmična i pozitivna pjesma djelo je Dženite Parić i Amila Loje, a muzički i aranžerski pjesmu je uobličio također Amil Lojo.

Za snimanje spota bila je zadužena ekipa Hayat Productio-na, a zanimljivi video prati pjesmu i pokazuje žene u različitim situacijama, ali u svakoj od tih, žena ima glavnu i dominantnu ulogu, koja joj u stvarnosti i pripada.

Bilo da je na poslu, porodičnom okruženju, mlada ili žena u poznijim godinama, žena uvijek zna šta hoće, preovladava, sposobna je za sve ili kako je to Riada u pjesmi otpjevala „Žena svijetom upravlja“! „Ako osjetim energiju muzike i ako se naježim na prvo slušanje, to je ta pjesma. Takav je slučaj bio i kada sam izabrala ovu pjesmu. Volim da radim sa Amilom Lojom jer živi muziku i uživa u stvaranju muzike i zaista smo se u tom polju našli. Volim da kažem da mi "čita misli", jer tačno zna šta ja želim kada je muzika u pitanju. Tina Smalcelj mi je zaista izala u susret i napisla scenariji za snimanje spota. Dosla sam joj sa milion ideja i bila sam totalno izgubljen slučaj, a ona je to sve lijepo upakovala u jednu cjelinu i zaista uradila odličan posao.“ – kaže Rialda.

Godina 2014. godina bila je prekretnica za Rialdinu muzičku karijeru kada počinje njeno učešće u showu „Zvijezda možeš biti ti“ .

Zanimljivim scenskim nastupom, te pažljivo biranim repertoarom pobrala je simpatije publike, kritike i muzičara, što je bila izvrsna podloga za početak samostalne muzičke karijere. Ubrzo nakon toga pokazuje i izvrsne glumačke sposobnosti u seriji Studio4 koja se prikazivala na Hayat HD.

U isto vrijeme počinje i rad na svom prvom muzičkom proizvodu, pjesmi „Korak do dna“ koja lagano osvaja muzičku scenu i daje Rialdi dodatni motiv da nastavi dalje.

 

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma