Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 957

Menu

LEON "AKO TE PREBOLIM"

LEON "AKO TE PREBOLIM"

Spoj iskustva i mladosti uvijek rezultira odličnim projektom, dokaz čemu je i nova pjesma koja je zaplovila radijskim i televizijskim eterima.

Novo lice na bh. estradnom nebu, koje će itekako svojim sjajem zablještati jače od mnogih, Leon Mehrens predstavio se pjesmom "Ako te prebolim".

Provjeren autorki tim radio je sa Leonom, tekst je pisao upravo Fahrudin Pecikoza, muziku Hari Varešanović, , dok je aranžman djelo Damira Arslanagića.

Pjesma je pop balada i govori o neuzvraćenoj ljubavi koju čovjek ne želi preboljeti jer upravo je ta bol ono što ga čini živim.

Leon, koji je rođen u Priboju na Limu, a odrastao u Njemačkoj, ne krije da su ga pjesme čiji je autor Peca često ostavljale bez daha i da već duži niz godina prati njegov rad.

Kao zaljubljenik muzike, iako je studirao i diplomirao medicinski menadžment i vodi elitnu rezidenciju za stare i nepokretne osobe u Njemačkoj, kada je odlučio zakoračiti u estradni svijet potražio je čovjeka s kojim je želio ostavriti saradnju i čije je tekstove želio pretočiti u pjesmu.

- Kontaktirao sam Pecikozu i poslao mu nekoliko svojih demo snimaka. S velikim nestrpljenjem čekao sam odgovor, a nakon što je rekao "da nisam želio gubiti vrijeme, još istog dana sam spakovao kofere i došao u Bosnu - kazao nam je Leon.

Spot za pjesmu "Ako te prebolim" autora Fahrudina Pecikoze i Harija Varešanovića u režiji Hayat produkcije sniman na Bjelašnici i mjestu Umoljani.

- Sam put do mjesta snimanja je za mene bio fascinantan i nekako sam nestrpljivo čekao da dođem do tog cilja, do ostvarenja onoga o čemu sam maštao godinama. U putu su mi odzvanjale riječi - ovo je moj spot, moja pjesma, moja lična karta, kazao nam je još uvijek s velikim uzbuđenjem Leon.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma