Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 957

Menu

PREMIJERA TROPICO BEND & MIRZA ŠOLJANIN

PREMIJERA TROPICO BEND & MIRZA ŠOLJANIN

U prepunom Coloseumu, danas je upriličena promocija pjesme i spota Tropico banda & Mirze Šoljanina „Sarajevo – Beograd“.

Već imamo prve reakcije, koje su sjajne, prije svega jer je riječ o pjesmi koja donosi posebnu energiju, naravno onu pozitivnu, ali i pregršt lijepih emocija, koje nas uvijek vežu za neki grad.... Prijateljstvo, ljubavi i uspomene.... To je poruka koju nosi pjesma Sarajevo - Beograd.

Čovjek koji je kroz pjesmu ispričao priču o dva grada je Dragan Brajovic Braja, koji je autor teksta i muzike, dok su za aranžman bili zaduženi Marko Nedeljkovic i Mirko Gavrić.

Prisutnim se na promociji obratio frontmen Tropico banda Aleksandar Cvetković Sale, koji je pozdravio goste i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Hayat Production i Mirzom Šoljaninom.

Kazao je kako se nada da će se pjesma dopasti svima, te da je urađena s mnogo truda i ljubavi...Prisjetio se i dana kako je sve počelo...Prvo je objavljena kompilacija „Besto of Tropico band 2015“ u izdanju Hayat Producton, a odmah nakon toga ekipa je došla na ideju da snimi duet s Mirzom.

Nije se puno čekalo na njenu realizaciju, u rekordnom roku snimljena je i pjesma i spot, a evo danas smo dočekali njenu premijeru.

Kao šlag na kraju dolazi i naš koncert u Sarajevu, koji je ispunjenje našeg dječačkog sna, nadamo se da svi vidimo 16. oktobra u Skenderiji, rekao je Sale. Zahvalio se i svima koji su učestvovali u stvaranju ovog dueta, te da sa snimanja nosi divne uspomene baš kao što to poručuje pjesma „Sarajevo Beograd“.

Mirza Šoljanin je kazao kako je presretan što je ostvario saradnju sa bendom koji nosi tako puno pozitivne energije, ne samo na nastupima, već i u svakoj pjesmi da svoj maksimum i publika je to odavno prepoznala. Kada imate priliku raditi sa takvom ekipom, onda kvalitet i uspjeh ne mogu izostati, poručio je Mirza.

Promociji „Sarajevo-Beograd“ su prisustvovale mnoge kolege među kojima Hanka Paldum, Kemal Hasić, Šaćir Ameti, Dijana Bliznac, Ruža Efendić, Adis Škaljo, Emina Tufo, Rialda, Lejla Čaušević, Kristijan Jalovčić, Emir Bukovica, Berin Tuzlić, a podrškusu dali i gospodin Samer Rešidat, ministar kulture i sporta KS, te predstavnici ambasade Republike Srbije u BiH.

I mi se nadamo kako će pjesma kvalitetom teksta, muzike i izvedbom trajati na muzickoj sceni i uvijek buditi lijepe emocije i uspomene kada je čujete. Duet je ujedno i uvertira za veliki solistički koncert Tropico benda koji će se održati 16. oktobra u Skenderiji.

Na koncertu će popularni Tropico bend predstaviti svoj aktuelni album „Tropico 2015“, koji več bilježi rekordne brojke prodaje i slušanosti, a pjesme „Šta ću tebi ja“, „Bićeš moja“, „U srcu mom“ postali su ultimativni hitovi.

U nastavku poslušajte i pogledajte pjesmu "Sarajevo Beograd"...

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma