Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 957

Menu

KONCERT TROPICO BENDA 16. OKTOBRA U SKENDERIJI!!

KONCERT TROPICO BENDA 16. OKTOBRA U SKENDERIJI!!

Popularni Tropico Band ritam nosi po cijeloj regiji. Sarajlije i mnoge druge će svojim ritmovima rasplesati 16. oktobra u Skenderiji.

Brojni hitovi koje Tropico Band izvodi, ali i fantastičnu energiju koju sjajni momci nose sa sobom dovoljni su da ovaj koncert bude noć za pamćenje.

Poseban značaj daje promocija novih pjesama. Nakon posljednjeg albuma koji je izašao u septembru 2013. godine i velikih hitova sa tog albuma kao što su "Ciao Bella" i "Sve moje zore", "Ne zovi me" ovaj mladi bend je svojoj publici poklonio novi album"Tropico 2015".

Novim pjesmama, u koje su uložili mnogo energije, strasti i ljubavi, pokazali su još jednom zašto su broj 1 bend u regiji.

Nove pjesme"Šta ću tebi ja", "U srcu mom" i "Bićes moja"œsu već pronašle put do svojih fanova, a njihova mnogobrojna sarajevska publika će ih moći čuti u Skenderiji.

Momci pred veliki solistički koncert u Skenderiji spremaju jedno veliko iznenađenje.

U njihovom studiju u pripremi je i duetska pjesma, a momci iz Tropico benda ovog puta izrazili su želju da je otpjevaju sa pobjednikom treće sezone showa ZMBT Mirzom Šoljaninom.

Oduševio ih je kvalitet vokala i jedinstvena boja glasa koju Mirza posjeduje.

"Jako smo srećni što možemo svoju radost podeliti sa dragom sarajevskom publikom 16. Oktobra u Skenderiji.Polako nam se i ovaj dečački san ostvaruje i jako smo srećni i radujemo se koncertu. Imat ćemo i dosta iznanađenja. Jedno od tih je i duetska pjesma sa našim dragim kolegom Mirzom, a pesma će biti ekranizovana i emitovana u prvoj polovini septembra. Pesma se zove Sarajevo-Beograd, pevamo o dobrom druženju i lepim trenucima koje smo poneli i koje čuvamo kao uspomenu na ova dva grada." - poručuje nam frontmen Tropico benda, Aleksandar Cvetković Sale.

Put ovog mladog benda ka balkanskom estradnom nebu najbolje se može opisati rečenicom "Od trnja do zvijezda".

Nakon teškog početka, ali sa velikom ambicijom i upornošću početkom 2006. godine izdaju svoj prvi album "Jedan al' vredan" koji im je bio odskočna daska ka kreiranju današnje uspješne muzičke karijere.

U periodu izmedju 2007. i 2009. godine oprezno biraju pjesme za svoj drugi album koji izlazi 2009. godine i donosi im slavu, fanove i velike hitove poput "Bojim se", "Otisak", "Zar ti" i "Ti ne znaš".

Nakon albuma koji je izasao u septembru 2011. godine pokazuju svoj muzički rast, želju sa uspjehom i jedinstven muzički stil koji su prihvatili mnogi fanovi širom Balkana.

Pjesme "Misliću na tebe" i "Zauvek tvoj" vrlo brzo postaju apsolutni hitovi, a i danas se mogu čuti u svakom klubu.

2015. godine na tržište su lansirali i novi album "Tropico 2015" koji već bilježi rekorde po prodaji i slušanosti širom regije.

U izdanju Hayat produkcije za tržište BiH u maju 2015. Izdali su kompilaciju "Best of Tropico bend" na kojoj se nalazi 16 najvećih hitova ovog benda.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma