Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 957

Menu

PROMOVISAN ALBUM „NA SRCU POTPISAN"

PROMOVISAN ALBUM „NA SRCU POTPISAN"

PROMOVISAN ALBUM „NA SRCU POTPISAN“ 

Poznati bh. umjetnik Armin Muzaferija predstavlja svoj drugi studijski album – „Na srcu potpisan“.

Osim već objavljenih singlova „Putujem“, „S tobom bez tebe i „Sa tvojih usana“, kojima je i najavljen, novi nosač zvuka publici donosi još 6 pjesama.

Prve reakcije na Arminove pjesme su i više nego odlične, a sudeći po novom albumu, najbolje od Armina tek dolazi.

Tokom četiri godine rada, Armin se nije odlučio za dokumentiranje svog stvaralaštva dok nije postao siguran da ima saradnike koji u potpunosti mogu ispuniti njegove muzičke želje.

Izvedbe uvrštene na ovaj CD to potvrđuju. „Novi album je plod četveregodišnjeg rada, života, prijateljstva i ljubavi. Pokušali smo napraviti nešto novo, ali je ipak to stari Armin, ali malo ozbiljniji, zreliji i stariji. Sve se to odrazilo na pjesme koje su nastale onako spontano iz srca, a u tome su pomogli prije svega moji prijatelji iz svih krajeva svijeta, ali pečat su dali Mahir Sarihodžić, Antonija Šola, Lejla A.Terović, Mensura Bajraktarević, Alen Lemešević…“ Osim promocije albuma, sutra će biti predstavljen i spot za pjesmu „Teško vrijeme“, urađen u Hayat produkciji.

Armin je svoju karijeru osim u BiH i regionu, proširio i na tursko tržište, gdje su njegove pjesme uspješno promovirane, a i čest je gost u Turskoj na mnogobrojnim koncertima gdje ga publika izuzetno cijeni i voli.

Tako će se na albumu „Na srcu potpisan“ naći i turska verzija pjesme Teško vrijeme – Zor zamanlar.

Mnogo je simbolike u naslovu albuma „Na srcu potpisan“.

Uz slušanje albuma, poruka je, ko vam je usitinu na srcu potpisan? Je li to neko ili nešto? I da li vas to čini sretnim? Ne vežimo se za prolazno i ne potpisujmo na srce nešto prolazno...

Popis pjesama:

1. Mana

2. Samo ti

3. Na srcu potpisan

4. Teško vrijeme

5. Priznao sam sve

6. Zor zamanlar

7. S tobom bez tebe

8. Putujem

Armin je rođen 01.12.1988. godine u Visokom, u muzičkoj obitelji, što pojašnjava njegov urođeni muzički talent i zainteresinranost za estradu.

Sa samo pet godina Armin je imao prvi samostalni muzički nastup na prigodnoj svečanosti gdje je interpretirao bh. himnu. Zatim su nastupili i mnogobrojni festivalski nastupi, prije svih renomirani dječji festival "Mali šlager", zatim i prvo priznanje 2000. godine nagrada za najperspektivnijeg mladog interpretatora na tradicionalnom Festivalu u Zenici, naredne godine pobjednik je istog muzičkog Festivala, nakon čega slijede i brojne nagrade na lokalnim i regionalnim takmičenjima mladih talenata.

Da je na muzičku scenu ušao na velika vrata dokazuje i suradnja sa najvećom bosanskohercegovačkom zvijezdom Harijem Varešanovićem koji je autor i aranžer kompozicije "Još te volim" s kojom je talentirani Armin, nastupio na festivalu "Melodije Mostara 2007" i osvojio drugu nagradu stručnog žirija.

Za istoimenu pjesmu je urađen i video spot u "Hayat produkciji“. Neizostavni su i Arminovi regionalni uspjesi. Nastupom na "Sunčanim Skalama 2007“ ,u Herceg Novom, sa pjesmom "Povedi me", koju potpisuju Hari Varešanović i Fahrudin Pecikoza, osvojio je visoko peto mjesto u velikoj konkurenciji.

Tržište susjedne Hrvatske je osvojio postavši dijelom prestižne muzičke ekipe s kojima je ravnopravno nastupio na turneji "Veče sevdaha" u Zagrebu, Rijeci i Puli.

Također je bio dio velike turneje u čast legendarnim Indexima, gdje je nastupao sa muzičkim veteranima: Harijem, Akijem, Tifom, Bebekom, Teškom industrijom i drugim velikim imenima.

Svoj drugi nastup na "Melodijama Mostara" Armin je okrunio drugim mjestom nastupivši sa kompozicijom koju potpisuje mladi crnogorski pjevač Bojan Marović.

Ono čime se Armin najviše istakao u svom kratkom djelovanju na muzičkoj sceni Balkana jeste učešće na prestižnom talijanskom festivalu CASTROCARO 2009, te postaje prvi i trenutno jedini muzičar sa prostora bivše Jugoslavije koji se pojavio na jednom talijanskom festivalu.

Osim izvrsnih interepretatorskih mogućnosti, u što se uvjerio i stoga umjetničko povjerenje poklonio njegov mentor, Hajrudin Varešanović, Armin svira i instrumente-klavijature, te ozbiljno i profesionalno pristupa "svojoj ljubavi", pjevanju i već duže vrijeme intenzivno radi na usavršavanju i školovanju glasa kod profesorice solo pjevanja Gordane Topić.

Iza sebe ima jedan studijski album „Još te volim“ koji je osvojio regiju, srca publike, ali i dobio najbolje kritike javnosti i struke.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Regina - Ti si mi tu
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Dr. Zo - Povratna stvar
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Dum Dum - Prokleto sami

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Denial Ahmetović- Suze za oproštaj
5. Dževada Keranović - Što te nema
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Ruža Efendić - Predugo sam volela
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Hor Hamza- Iskreno
4. Kemal HasićTebi malo je
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma